Het Bravis ziekenhuis opent samen met farmaceutisch bedrijf Baxter een thuisdialyselocatie in het Margaretha Medisch Centrum in Huijbergen.

Achterliggende gedachte van dit initiatief is om patiënten de keuze te geven voor de zorg en therapie die het beste bij hun past. De thuisdialyselocatie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Bravis ziekenhuis, Baxter en de in het centrum gevestigde huisartsenpraktijk Huijbergen. Dialysepatiënten die niet in het Bravis dialysecentrum hoeven te dialyseren maar dit nog niet thuis kunnen doen, kunnen op deze manier de behandeling in een comfortabele en huiselijke omgeving bij de huisarts doen.

Voor de patiënt biedt het een extra mogelijkheid tot een flexibelere en actievere behandeling met meer autonomie. Het doel is om de patiënt meer keus te bieden in de dialysezorg die bij hem of haar past.

Foto boven: ter gelegenheid van de opening van de thuisdialyselocatiewerd geen lint doorgeknipt, maar de initiatiefnemers met elkaar verbonden. Vlnr: huisarts Rob Luijben (huisartsenpraktijk Huijbergen), internist-nefroloog Harmen Krepel (Bravis ziekenhuis) en Filip Luypaert, business unit director renal care Benelux (Baxter).

Recente berichten

  OPENINGSTIJDEN

Maandag/dinsdag 08:00 – 17:00 uur
Woensdag 08:00 – 12:30 uur
Donderdag/vrijdag 08:00 – 17:00 uur

  0164 – 64 24 82

e-consult afspraak maken of herhaalrecept

Voor het maken van een afspraak met betrekking tot een e-consult of voor een herhaalrecept maakt u gebruik van de button “e-consult”. Via de button komt u op een beveiligde omgeving waar uw medische gegevens niet zichtbaar zijn voor derden.

e-consult