Siardus Bogaertslaan 8A, 4635 CM Huijbergen, telefoon: 0164 - 64 24 82, fax: 0164 - 64 29 37, spoed: 0164 - 64 32 53
 

Veelgestelde vragen

 

Hoe zit het nu met het vaccin tegen meningokokken W?

Recent heeft het RIVM het rijksvaccinatieprogramma aangepast, waarbij nu ook gevaccineerd wordt tegen meningitis W. Momenteel worden peuters en 14-jarige via het rijksvaccinatieprogramma gevaccineerd. Veel mensen stellen de vraag of zijzelf of hun kind(eren) die niet in deze leeftijdsgroep vallen ook gevaccineerd kunnen worden. Hoewel de kans op het krijgen van meningitis nog steeds erg laag is, is indien u dat wenst wel een mogelijkheid om het vaccin te laten toedienen. Meer informatie daarover vindt u via de site van GGD West-Brabant.

Ik heb last van moeheid, wat moet ik doen?

Moeheid komt bij veel mensen voor en is voor veel mensen een reden om het spreekuur te bezoeken. Vaak is er sprake van ongerustheid dat de moeheid door een ernstige ziekte wordt veroorzaakt. Dat is meestal gelukkig niet het geval. Voor meer informatie over moeheid, klik hier.

 

Heb ik griep?

Griep is een virusinfectie van de luchtwegen met o.a. koorts, hoesten en spierpijn. Om na te gaan of u mogelijk griep heeft kunt u hier een griep-check doen.

 

Mijn kind heeft koorts, wat kan ik doen?

Er is sprake van koorts als de lichaamstemperatuur hoger is dan 38 graden celcius. Kinderen jonger dan 3 maanden moeten bij koorts altijd door een arts worden beoordeeld. Ook als koorts langer dan 3 dagen bestaat, het kind erg suf is of erg zieke indruk maakt, slecht drinkt of niet-wegdrukbare vlekjes op de huid heeft, moet u contact opnemen met een arts. Voor andere alarmsymptomen en achtergrondinformatie over koorts bij kinderen: klik hier.